Austria va pune în aplicare de săptămâna viitoare un plan gradual de reluare a activităților economice blocate ca urmare a epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunțat luni prim-ministrul Sebastian Kurz într-o conferință de presă, informează Politico.

Imediat după Paștele catolic, pe 14 aprilie, magazinele care vând produse ne-esențiale vor fi redeschise, având însă obligația de a respecta măsuri draconice de igienă.

De la 1 mai ar urma să se redeschidă toate magazinele și mall-urile, iar restaurantele și hotelurile s-ar putea redeschide de la jumătatea lunii viitoare, dacă totul va decurge conform planului.

Școlile vor rămâne închise până cel puțin la jumătatea lunii mai, dar examenele școlare nu vor fi anulate. Evenimentele cu participare de masă ar urma să fie reluate abia în luna iunie.

În același timp, Kurz a anunțat că de luni austriecii vor fi obligați să poarte măști de protecție, mai ales în supermarket-uri, urmând ca de săptămâna viitoare obligația să fie extinsă și pentru folosirea transportului public. Izolarea la domiciliu a populației, cu excepția cazurilor în care se iese la muncă, la cumpărături, la ajutarea persoanelor vulnerabile ori pentru exerciții fizice, va continua până la sfârșitul lunii aprilie.

În Austria au fost confirmate până în prezent 12.008 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în urma prelevării a 111.296 teste, dar rate îmbolnăvirilor pare să se fi încetinit simțitor.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu