Restricțiile dure de circulație din Wuhan, orașul chinezesc de 11 milioane de locuitori în care a izbucnit pandemia provocată de noul coronavirus, au fost ridicate miercuri, după două luni de la introducere. În schimb, restricții similare celor din Wuhan au fost impuse începând tot de miercuri în orașul Suifenhe, din nordul țării, la granița cu Rusia, ca urmare a creșterii numărului de infectări, informează Reuters.

Carantina și restricțiile dure de circulație din Wuhan au fost impuse la finalul lunii ianuarie pentru a opri răspândirea noului coronavirus în restul țării. Conform datelor prezentate de autoritățile chineze, peste 50000 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în metropola din provincia Hubei, în urma cărora au murit circa 2500 de persoane, 80% din numărul total de decese din China.

Restricțiile impuse asupra orașului au fost ridicate gradual după ce în ultimele 21 zile s-au înregistrat doar 3 noi infectări cu noul virus.

Pe de altă parte, în provincia Heilongjiang de la granița cu Rusia, au fost înregistrate într-o singură zi 25 de noi infectări cu SARS-CoV-2, dat fiind fluxul de călători cu țara vecină.

Pentru a evita răspândirea COVID-19, autoritățile orașului Suifenhe din această provincie au instaurat miercuri restricții importante ale circulației persoanelor, similare celor tocmai ridicate în Wuhan.

Locuitorii din Suifenhe sunt obligați să stea închiși în casă. Un singur membru al familiei are dreptul de a ieși pentru cumpărături, pe o perioadă limitată de timp, odată la trei zile, anunță televiziunea publică CCTV.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu