Un sfert dintre angajații din SUA fie au fost disponibilizați, fie au suferit reduceri salariale, din cauza crizei economice induse de răspândirea bolii COVID-19 și de măsurile de distanțare socială luate pentru combaterea noului coronavirus, relatează postul american de televiziune de afaceri CNBC, pe baza unui sondaj propriu efectuat pe 800 de respondenți în week-end.

Potrivit studiului, 10% dintre americani și-ar fi pierdut jobul, în vreme ce 16% au suferit pierderi salariale. În plus, alți 1% se așteaptă să își piardă locul de muncă în următoarele săptămâni, iar 8% că vor trebui să accepte diminuări ale venitului.

Pe de altă parte, 51% dintre americani se așteaptă ca 2021 să se dovedească un an al redresării. Optimismul privind revenirea economică de anul viitor este împărtășit nediscriminat de „democrați și republicani, tineri și bătrâni, bogați și săraci”.

De asemenea, rata de aprobare a acțiunilor întreprinse de președintele american Donald Trump a crescut de la 40% în decembrie 2019, la 46% în prezent, opiniile pozitive depășindu-le pentru prima oară pe cele negative.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu