Măsurile drastice de restricționare a deplasării și a activităților economice și recreative în Franța, impuse pentru combaterea noului coronavirus, vor fi ridicate treptat începând cu 11 mai, a precizat președintele Emmanuel Macron într-un discurs televizat luni.

„Nu controlăm încă pe deplin epidemia. Izolarea cea mai strictă trebuie să continue până pe 11 mai”, a anunțat Macron.

Grădinițele, școlile și agenții economici își vor relua treptat activitatea începând cu această dată, potrivit unui plan care va fi făcut public la sfârșitul lunii aprilie.

Pe de altă parte, barurile, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și muzeele vor mai avea de așteptat până la redeschidere. De asemenea deplasările persoanelor vulnerabile vor fi restricționate în continuare.

Sunt prevăzute de asemenea introducerea unor noi recomandări și obligații privind purtarea măștilor de protecție de către populație în spațiul public, distribuții gratuite de măști din partea autorităților publice, modificarea strategiei de testare astfel încât doar persoanele care vor prezenta simptome vor mai fi testate.

„Nu vom testa fiecare francez – nu ar avea niciun rost.”

Conform statisticilor disponibile luni, Franța era al patrulea cel mai afectat stat din lume de epidemia de COVID-19, după SUA, Spania și Italia, cu circa 136.000 de persoane testate pozitive și aproximativ 15.000 de decese.

Surse: Politico, Worldometers

Sursa foto: Facebook/Emmanuel Macron

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu