Doamne, Doamne, ne-ai ascultat rugile și… România a devenit predictibilă. Cum? De ce?

Iată cum și de ce: platforma electronică, pe care se fac înscrierile în cadrul programului IMM Invest România, s-a blocat. Solicitanții nu-și pot înscrie cererile.

Pentru ca un eveniment, o chestie, o orice să fie predictibilă, înseamnă că trebuie să poată fi prevazută, prezisă. În cazul nostru, este evident faptul că oricine, dar absolut oricine putea spune, înainte de începerea acțiunii de înscriere, că platforma se va bloca.

Quod erat demonstrandum! Am folosit această expresie pentru că totul este matematică pură: statul român organizează ceva, cei căroră li se adresează ceva-ul au așteptări, vine ziua aplicării pentru ceva, sistemul se blochează (mai ales dacă este păstorit de STS).

De când tot cere lumea predicibilitate în România! Iată că o avem. Dacă ești consultant, din acest moment, nu mai ai dubii în ceea ce privește prognozele pe care trebuie să i le prezinți clientului:

  1. Bună ziua, suntem fericiți să vă informăm că statul român (prin nenumăratele sale agenții, organisme, instituții etc.) a venit în întâmpinarea necesităților dumneavoastră. Este adevărat că instrucțiunile privind evenimentule sunt ambigue, dar, ce să-i faci, aceasta-i provocarea și împreună vom reuși;
  2. Este adevărat că nu s-a anunțat momentul în care se va deschide depunerea cererilor dar, fiind o țară predictibilă, vă garantăm că se va întâmpla fie în Ajun de Crăciun, fie în Vinerea Mare, fie în perioada concediilor de vară;
  3. În ceea ce privește modalitatea de depunere, trebuie să stați absolut liniștiți, suntem o țară europeană, modernă. Depunerea se va face pe o platformă electronică, ceva în genul MySMIS sau o altă platformă gestionată de STS. Știu că ați auzit că sunt o mizerie, platformele, nu STS-ul, dar noi avem experiență în ceea ce privește utilizarea lor. Și, pentru că ne-ați plătit comisionul fără să-l negociați, vă spunem care este secretul: ne ia 2 săptămâni să scriem proiectul și tot atâtea ca să-l încărcăm pe platformă, doar că la încărcat folosim un număr dublu de oameni;
  4. Ce-ați spus? Aaa! Da, se blochează sistemul. Dar, avem o soluție: mai adăugați ceva la comision, nu de alta, dar vom avea niște costuri de transport, și poate mergem prin birourile ministerelor, ale agențiilor, ale cine-mai-știe-cui pentru că de acolo, am văzut în perioadele precedente, se înscriu fără probleme cererile.
  5. Iar pentru finalul ședinței de consultanță am păstrat „Crème de la crème”: în România, „…nu toate lucrurile sunt scrise în legi”. Am citat un oficial român, dintr-un Minister al Guvernului României, cu acazia unei întâlniri de lucru la care au participat peste 8 persoane.

Deci, este predictibil și modul în care Guvernul se va îngiji de economia României.

Articol de Sorin Drăgănescu.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu