Germanii ar trebui să stea în continuare în case cât se poate de mult, în ciuda ridicării parțiale a restricțiilor impuse pentru combaterea coronavirusului, deoarece rata de infectare a crescut simțitor de la luarea acestei măsuri săptămâna trecută. Avertismentul îi aparține lui Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch din Germania, specializat în boli infecțioase, fiind făcută marți într-o conferință de presă, informează Reuters.

Wieler susține că de la ridicarea parțială a restricțiilor, rata de transmitere a infecției cu noul coronavirus a crescut de la 0,7 la 1,0, ceea ce înseamnă că, în medie, în prezent, o persoană infectată transmite boala către o singură altă persoană.

„Această rată trebuie să rămână sub 1, acesta este marele obiectiv”, a subliniat epidemiologul german.

”Cu cât este mai jos de 1, cu atât mai mult ne putem simți mai în siguranță, cu atât avem mai multă marjă de manevră, dar de asemenea sunt și alte numere care sunt importante”, a spus Wieler cu referire la numărul de noi cazuri înregistrate în fiecare zi și la capacitatea de testare.

Germania a ridicat parte dintre restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului în cursul săptămânii trecute, atunci când s-a permis redeschiderea spațiilor comerciale cu suprafețe de până la 800 m2, alături de magazinele pentru mașini și biciclete și librării.

În cursul după-amiezei de marți, Germania înregistra 156.337 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 5.913 au decedat. Rata deceselor a crescut astfel și în Germania la circa 3,78%.

Sursa foto: Facebook/Deutschland.de

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu