Douăsprezece state membre UE, conduse de Franța și Olanda, solicită Comisiei Europene să suspende temporar legislația privind drepturile pasagerilor pe liniile aeriene, astfel încât companiile aviatice să poată oferi călătorilor vouchere în locul returnării banilor pentru cursele anulate. Măsura este fundamentată pe nevoia stringentă a companiilor de a-și păstra lichiditatea în condițiile reducerii drastice a activității din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus.

Potrivit Euronews, propunerea ce urmează a fi făcută miercuri în cadrul unei reuniuni a miniștrilor transporturilor din statele membre UE este condusă de Franța și Olanda, cărora li s-au alăturat Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Irlanda, Letonia, Malta, Polonia și Portugalia.

Ulterior izbucnirii crizei provocate de noul coronavirus și restricțiilor de circulație impuse de guvernele europene, zeci de mii de pasageri au solicitat, conform legislației europene în vigoare, returnarea banilor cu care au plătit bilete pe curse anulate de companiile aeriene. Aflate într-o gravă lipsă de lichiditate, ca urmare a reducerii masive de activitate, companiile propun în schimb clienților oferirea de vouchere.

Una dintre principalele probleme asociate soluției voucherelor este că nu există un mecanism pentru garantarea valorii lor în cazul în care companiile aeriene emitente vor intra în faliment.

Sursa foto: Nomad Africa

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu