Europarlamentarii din două state membre UE și staff-ul angajat de aceștia cedau lunar o parte din salariile lor către partidele politice naționale, a anunțat joia trecută într-un comunicat de presă Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), în care nu sunt făcute însă publice numele eurodeputaților incriminați sau țările lor de proveninență.

Concluziile OLAF se bazează pe rezultatul a două investigații începute în 2017 și 2018 și finalizate în ianuarie-februarie 2020.

În prima dintre ele, OLAF a stabilit că în legislatura 2014-2019, eurodeputații unui anumit partid și consilierii pe care i-au angajat din bani europeni ar fi vărsat circa 640000 euro către organizația centrală a partidului, potrivit unei obligații expres formulate într-un regulament intern.

În a doua investigație, suma vărsată către partid este de 540000 euro, după ce parlamentarii au donat lunar circa 3000-4000 euro și și-au îndemnat și asistenții să cotizeze către formațiunea politică din care proveneau.

OLAF a propus Parlamentului demararea procedurilor pentru recuperarea acestor sume de bani și pentru sancționarea disciplinară a eurodeputaților și consilierilor care au încălcat regulile de funcționare ale instituției europene.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu