Microsoft va investi 1 miliard de dolari în Polonia pentru a crea un imens centru de date pentru stocare în cloud, primul de acest fel din estul Europei, care va îmbunătăți considerabil competitivitatea business-urilor și eficiența instituțiilor poloneze, precum și pentru un program de dezvoltare a competențelor digitale a 150000 de angajați, profesori și studenți polonezi. Investiția are loc în cadrul unui parteneriat public-privat pentru „Polish Digital Valley”, proiect al guvernului de la Varșovia de a transforma Polonia într-un hub tehnologic în regiunea Europei Centrale și de Est.

Investiția Microsoft se va derula în următorii șapte ani în baza unui parteneriat strategic semnat cu Chmura Krajowa (Cloud-ul Național), o organizație poloneză fondată în 2018 de Fondul Polonez pentru Dezvoltare și PKO BP, cea mai mare bancă poloneză, cu scopul digitalizării în ritm susținut a mediului de afaceri și a administrației publice din Polonia.

Anul trecut și Google și-a exprimat intenția pentru realizarea unui centru de date în Polonia, în cadrul unui parteneriat public-privat cu Chmura Krajowa, care să deservească întreaga regiune a Europei Centrale și de Est.

Sursa: Microsoft, Corporate Dispatch

Sursa foto: Facebook/Microsoft Polska

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu