Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, nu și-a vizitat mama aflată pe moarte, în ultimele ei săptămâni de viață, deoarece efectuarea unor asemenea vizite în azilurile de bătrâni a fost interzisă în timpul măsurilor speciale pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a confirmat guvernul de la Haga, citat de AFP și Reuters.

Mieke Rutte-Dilling, în vârstă de 96 de ani, a decedat pe 13 mai într-un azil de bătrâni din Haga, fără ca fiul ei să o poată vizita.

În Olanda a funcționat din 20 martie o restricție prin care vizitele individuale la azilurile de bătrâni au fost interzise. Restricția a fost ridicată începând de luni pentru o parte din aziluri, urmând ca de la 15 iunie ea să fie anulată pentru toate unitățile de îngrijire a bătrânilor din țară.

Mama premierului olandez nu a murit de COVID-19, deși azilul de bătrâni în care era internată nu a fost ocolit de unele cazuri de infectare și de decese provocate de noul coronavirus.

În mai multe țări europene, din Regatul Unit până în România și Republica Moldova, unii oficiali, chiar și de rang înalt, au încălcat restricțiile sau au trecut cu vederea încălcarea restricțiilor instituite pentru combaterea pandemiei de COVID-19, stârnind valuri de indignare publică.

Sursa foto: Facebook/VVD

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu