Germania a luat hotărârea ca măsurile de distanțare socială să fie prelungite până la 29 iunie, în efortul de combatare a pandemiei produse de noul coronavirus. În urma unor discuții avute de cancelarul federal Angela Merkel cu șefii celor 16 land-uri germane, s-a stabilit că fiecare regiune componentă a Germaniei va putea permite adunări în public de până la maximum 10 persoane sau două familii.

Guvernul federal al Germaniei recomandă în continuare cetățenilor să limiteze numărul de contacte sociale directe pe care le au și să încerce pe cât posibil să desfășoare întâlnirile în spații deschise, unde riscul de infectare este mai redus.

Actualele restricții privind contactele sociale urmau să expire pe data de 5 iunie. Primele restricții de acest gen, care se aplicau întâlnirilor cu mai mult de două persoane, au fost impuse în Germania pe 22 martie.

Germania este unul dintre statele care a gestionat bine criza produsă de COVID-19, având doar circa 9000 de decese la un număr de circa 180000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Sursa: Politico

Sursa foto: Deutschland.de

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu