Măsurile obligatorii de izolare socială impuse în 11 state europene, printre care Franța, Germania, Italia și Spania au avut ca efect salvarea a peste 3,1 milioane de persoane, care altfel ar fi decedat din cauza noului coronavirus în absența oricăror măsuri, arată un studiu publicat în revista Nature de cercetătorii de la Imperial College din Londra.

Numărul a fost obținut pe baza comparației datelor reale din cele 11 state supuse studiului și a două modele matematice de calcul avansate de cercetători la începutul răspândirii COVID-19, unul dintre ele în care nu s-ar fi luat nicio măsură de izolare și un altul cu măsuri parțiale de izolare socială.

„Fără nicio intervenție precum măsurile de izolare socială și închiderile școlilor, ar fi fost mult mai multe decese provocate de COVID-19”, a subliniat unul dintre autorii studiului, cercetătorul Samir Bhatt.

„Analiza noastră sugerează de asemenea mult mai multe infecții în aceste țări europene decât am estimat inițial. Ar trebui luate în considerare cu atenție acum măsuri care sunt necesare pentru a ține în continuare sub control transmisia SARS-CoV-2”, a atras atenția Bhatt.

Sursa: The National

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu