Numărul persoanelor infectate în mod real cu noul coronavirus în regiunea Delhi din India, unde se află capitala New Delhi, ar putea fi de zeci de ori mai mari decât numărul oficial de infectați, raportat de autorități, arată testarea în masă a populației efectuată de Centrul Național pentru Controlul Epidemiilor, ale cărei concluzii sunt citate de Associated Press.

În urma a 21387 de teste efectuate pe eșantioane reprezentative din Delhi, medicii indieni au ajuns la concluzia că 23,48% dintre persoanele testate au deja anticorpi împotriva noului coronavirus. După ajustările necesare conform metodologiei de lucru, rezultă că 22,86% din populația regiunii de 29 milioane de locuitori ar fi fost deja infectată cu noul virus.

În aceste condiții, numărul real de persoane infectate s-ar cifra la 6,6 milioane, față de aproape 125000, câte au fost raportate până în prezent.

Studiul a fost realizat în perioada 27 iunie – 10 iulie. Între timp, numărul cazurilor raportate de infectare cu noul coronavirus în India a atins pragul de 1,1 milioane. Până marți se înregistraseră 28084 de decese ca urmare a COVID-19 în al doilea cel mai populat stat al lumii, cu o populație totală de peste 1 miliard 300 de milioane de locuitori.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu