Construcția spitalului regional de urgență de la Craiova va beneficia și ea de finanțare europeană, la fel ca proiectele similare de la Iași și Cluj, după ce Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională. Acest spital proiectat să aibă circa 800 de paturi și 19 săli de operație va îmbunătăți accesul populației din Oltenia la asistență medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieți pentru pacienții bolnavi de cancer.

Construirea spitalului de urgență din Regiunea de Sud-Vest a României va contribui la reducerea inegalităților în ceea ce privește accesul la asistență medicală, în special pentru persoanele din zone rurale și sărace. Acest lucru va permite diagnosticarea timpurie a unor afecțiuni mai puțin grave, ceea ce va spori șansele pacienților de a beneficia de un tratament de succes, și va duce la reducerea numărului de decese și de dizabilități pe termen lung.

În același timp, infrastructura și echipamentele moderne, precum și o mai bună organizare și gestionare vor asigura un tratament mai eficient al afecțiunilor care pun viața în pericol. În plus, proiectul urmărește și să contracareze exodul de inteligență din rândul personalului medical din regiune, oferindu-le medicilor și asistenților medicali locali un mediu de lucru mai atractiv.

Despre acest proiect și alte două similare la Iași și Cluj s-a vorbit pentru prima oară în martie 2015, dar lansarea licitațiilor pentru studiile tehnice și de fezabilitate s-a prelungit până la sfârșitul lui 2019 și începutul lui 2020. În aceste condiții, se preconizează că spitalul va fi funcțional începând abia din 2026.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu