Vița de Vie dezvăluie alături de proiectul Acustic, cu care vor participa duminică, 23 august, la Sibiu Jazz Festival, vibrația primă a întâlnirii cu muzica. Adrian Despot, solistul trupei, consideră că „muzica se naște din emoție, dintr-o stare, dintr-o trăire” care întregește cunoașterea tehnică temeinică a muzicianului profesionist.

Eveniment 139 - Despot Jazz

„Proiectul Acustic presupune reinterpretarea pieselor noastre în alte forme si haine, unele dintre ele având mare legătură cu jazzul. Avem swing, bossa si multe momente de improvizație în Acustic. Atât timp cât muzica este făcută de profesioniști, în sistemul artă pentru artă, cred că o alăturare între o trupă de rock de calibrul nostru și un festival de jazz este binevenită. Fanii noștri intră în contact cu jazzul și își pot extinde orizontul, iar fanii jazzului intră în contact cu muzica rock și pot experimenta și alte modalități de expresie. Este un win-win pentru toată lumea”, explică artistul.

„Vorbim de muzicieni profesioniști care au la îndemână discursul propriului instrument. Pentru noi este o onoare să cântăm la Festivalul de Jazz de la Sibiu cu atât mai mult cu cât parte din muzicienii care compun Vița de Vie sunt la bază niște prozeliți ai genului”, a mai spus Despot.

Sibiu Jazz Festival își continuă tradiția pe scena muzicală din România cu o inovație la nivel de repertoriu și expresivitate artistică. Pe lângă eleganța și ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experiență artistică cu totul neobișnuită, ci și o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocația universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul Covid 19.

Publicul român este asteptat la sfârșitul penultimei săptămâni din august, respectiv pe 21, 22 și 23, să se învioreze la Sibiu alături de mari artiști ai scenei naționale care ne vor pune sufletul în mișcare prin muzica lor extrem de bogată și creatoare.

Programul complet poate fi vizionat aici.

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.

Sursa foto: Vița de Vie

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu