Activistul rus Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, se află internat la secția de terapie intensivă a unui spital din Omsk, după ce s-a simțit brusc rău în avionul cu care se întorcea la Moscova din Tomsk, oraș siberian care a fost centrul unor demonstrații împotriva regimului de la Kremlin în 2018. Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță toxică ce i-a fost turnată în ceai înainte de zbor, potrivit secretarului său de presă, Kira Iarmiș.

Inf. 869 - Navalnîi Rusia opoziție

Sursa foto: Facebook/ Alexei Navalnîi

„Presupunem că Alexei a fost otrăvit cu ceva ce a fost turnat în ceaiul său. Acesta a fost singurul lucru pe care l-a băut de dimineață. Doctorii spun că toxina a fost absorbită mai rapid din cauza lichidului fierbinte. În prezent, Alexei este inconștient. În urmă cu un an, Alexei a fost otrăvit în închisoare. În mod clar, același lucru se întâmplă din nou”, a scris Iarmiș pe Twitter.

Deocamdată, un membru al staff-ului medical al spitalului din Omsk a precizat doar că Navalnîi se află în „stare gravă”, dar stabilă, fără a da specificații referitoare la cauza afecțiunii.

Navalnîi se afla într-un turneu electoral în Siberia, pentru sprijinirea candidaților opoziției la alegerile locale de luna viitoare și pentru a demasca abuzurile și corupția reprezentanților locali ai partidului de guvernământ Rusia Unită. Opoziția speră să obțină mai multe victorii în Siberia, acolo unde protestele din vara aceasta din Habarosvk, declanșate de arestarea guvernatorului Serghei Furgal, nu au putut fi stopate de forțele de securitate controlate de Vladimir Putin.

Surse: Guardian, Politico

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu