Trăim în epoca informației, din păcate a informației cu orice preț. Se distribuie informații corecte, inventate, tendențios inventate, replici, analize, opinii și multe altele. Este bine, este foarte bine că oamenii sunt activi că vor să-și informeze semenii, să-și dezinformeze semenii, să-i întristeze sau să-i binedispună.

Este bine că toată lumea scrie. Dar mai citește cineva? Mai trec oamenii de titlu? Și dacă da, mai au capacitatea să filtreze informația, s-o analizeze și s-o comenteze în arealul ei de interes și exprimare?

Întrebările de mai sus nu sunt destinate realizării unor statistici care să ne arate nu știu ce și nu știu cum, că am fi într-o proporție covârșitoare analfabeți funcționali, că educația pe aceste meleaguri este un fel de Ana a lui Manole (zidită și/sau legendă), ci au fost generate de diverse informații apărute în spațiul public.

Aleg, la întâmplare, una dintre informațiile invocate anterior.

După cum, probabil, foarte multă lume știe, la sfârșitul lunii iulie a fost emisă Ordonanța de Urgență nr. 130 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID – 19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene. Ordonanța reglementează 3 măsuri de finanțare, la 2 dintre ele solicitanți eligibili fiind I.M.M.-urile care îndeplinesc anumite condiții.

Măsurile de finanțare vor fi administrate, așa cum prevede OUG 130, de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) în parteneriat cu agenţiile pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului (AIMMAIPE), în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de management pentru Programul operaţional Competitivitate, în calitate de furnizor de ajutor de stat. Administrator tehnic al sistemului informatic de gestionare a schemei de ajutor de stat va fi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că MEEMA în parteneriat cu AIMMAIPE și STS, în calitate de administratori ai schemei de ajutor de stat, respectiv administrator tehnic al sistemului informatic vor aplica pentru obținerea de fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Competitivitate, Acțiunea 3.1.1 Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19. În acest mod, cele 3 entități (MEEMA, AIMMAIPE și STS), vor obține finanțarea necesară gestionării și finanțării celor 3 măsuri de finanțare din O.U.G. 130/2020 precum și realizării platformei electronice pe care se vor încărca Cererile de Finanțare ale solicitanților.

Așadar, ghidul solicitantului, aflat în consultare publică până la data de 24.08.2020, este adresat MEEMA, AIMMAIPE și STS, nu potențialilor beneficiari ai măsurilor de finanțare din O.U.G. 130/2020, așa cum, în mod eronat, o mulțime de voci răsunătoare din spațiul public au anunțat. Era destul de simplu de aflat acest lucru, întrucât la Capitolul 1.7 din ghidul invocat, se menționează:

1.7 Solicitanți eligibili

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în parteneriat cu Agențiile Regionale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Liderul de parteneriat este responsabil cu depunerea proiectului, coordonarea activităților pentru implementarea proiectului, raportarea către AM POC.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va avea rolul de administrator tehnic al sistemului informatic de gestionare a schemei de ajutor stat.

MEEMA, în parteneriat cu AIMMAIPE  va avea rolul de:

  • administrator operațional al sistemului informatic de gestionare;
  • administrator al schemei de ajutor de stat.
  • gestionar al procesului de selecție, contractare și monitorizare.”

Așadar, dragi consultanți, pseudoconsultanți și informatori (adică cei care informează publicul) atenție și la conținut! Titu Maiorescu, forme fără fond: „…este mai bine să nu facem o școală deloc decât să facem o școală rea…”!

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu