Premierul irlandez Micheál Martin a anunțat luni seara restricționarea libertății de circulație a cetățenilor până la 1 decembrie și închiderea tuturor magazinelor a căror activitate este considerată a fi neesențială, în ceea ce la acest moment este considerat a fi „cel mai strict regim din Europa” pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. În anunțul său televizat, prim-ministrul Irlandei a subliniat că decizia are ca scop obținerea unei diminuări a ratei de infectare care să permită ridicarea restricțiilor în luna decembrie și „salvarea Crăciunului”.

Inf. 883 - Irlanda Micheal Martin restrictii COVID coronavirus

Sursa foto: Facebook/Micheál Martin

Inițial, în urmă cu două săptămâni, autoritățile irlandeze au respins recomandarea specialiștilor medicali ca trecerea la nivelul 5 de alertă în măsurile de combatere a COVID-19 – cel mai înalt – să se facă imediat.

Guvernul irlandez a fost nevoit să revină la recomandarea experților din sistemul sanitar după ce rata de infectare din ultimele 14 zile a depășit 2,6 la mia de locuitori.

Irlandezii vor fi nevoiți să își limiteze deplasările la distanțe de cel mult 5 km față de domiciliu și să suspende vizitele particulare nejustificate.

Magazinele, cu excepția supermarket-urilor și a altor câteva unități comerciale considerate a fi esențiale, se vor închide la rândul lor, iar gradul de ocupare a locurilor din mijloacele de transport va fi limitat la 25% din capacitatea totală.

Este de așteptat ca circa 200000 de irlandezi să rămână din nou fără loc de muncă, urmând să primească un ajutor săptămânal de șomaj în valoare de 350 de euro.

Populația totală a Irlandei se ridică la circa 5 milioane de locuitori.

Sursa: Politico

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu