Înscrierile la ediția a XIV-a a Festivalului internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, cu premii totale de 4000 lei,  continuă până pe 15.12.2020.  Concurenții se pot înscrie pe site-ul festivalului www.romeojulietalamizil.ro sau prin poștă la adresa: prof. Laurentiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N. Bălcescu, nr. 111-113, Mizil, Prahova, cu mențiunea: pentru „Romeo și Julieta la Mizil”, XIV.

Festivalul literar de tradiție are două secțiuni. Prima dintre ele este destinată adulților și are două subsecțiuni: 1) Epigramă, la care se trimit patru epigrame, dintre care una are temă impusă Mizilul și 2) Poezie, la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să aibă elemente de prozodie (rimă, ritm etc.).

A doua secțiune este destinată elevilor, având aceleași subsecțiuni și aceleași reguli.

La festival pot participa tinerii români… de orice vârstă ? (peste 14 ani) din toată lumea.

Textele trebuie scrise cu TNR, font 11, cu diacritice, fără sublinieri sau intervenţii. Cei fără internet vor trimite materialele prin poştă, cu motto pe plic. În plicul mare va fi încă un plic închis, pe care va fi scris acelaşi motto și va conține fişa de înscriere (postată pe pagina oficială din 15 septembrie): adresă, facebook, e-mail, telefon, ocupaţie.

Alte dispoziții importante ale regulamentului:

  • Oricine va înscrie un text ce nu-i aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat
  • Oricine va trimite un text/texte publicate/postate până la data afișării rezultatelor va fi descalificat
  • Oricine va trimite un text/texte cu care a participat la alte concursuri literare va fi descalificat
  • Organizatorii pot descalifica, fără preaviz, concurenţii care nu dau dovadă de bun-simţ, respect şi decenţă în comunicarea (prin orice mijloace) cu organizatorii, juriul, ceilalți concurenți
  • Organizatorii îşi declină responsabilitatea când un terţ preia textele în vederea folosirii lor ulterioare
  • Organizatorii vor putea publica/posta ulterior textele participanţilor în antologia festivalului, pe site sau în alte materiale conexe festivalului, fără a mai cere acordul participanţilor
  • Creațiile nu trebuie publicate pe hârtie sau postate pe internet până la data afișării clasamentului
  • Participanții nu mai pot solicita organizatorilor să nu fie publicați dacă au fost deja selectați
  • După postarea clasamentului, nu se mai fac modificări

Înscrierea în concurs e dovada acceptării regulamentului și asumarea obligativității respectării lui!

Valoarea fondului de premii este de 4000 de lei, iar din juriul la Epigramă fac parte: George Corbu, Laurențiu Ghiță și Mihai Morar.

Jurizarea are loc în perioada 23.12.2020-15.01.2021.

Clasamentul va fi publicat pe www.romeojulietalamizil.ro în perioada 20-24 ianuarie 2021.

Festivalul este susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil”, în colaborare cu Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” și se află sub egida Ministerului Educației și Cercetării și a Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în colaborare cu Casa Corpului Didactic Prahova.

La festivalul mizilean au fost prezenți, de-a lungul timpului Solomon Marcus (de trei ori), Mircea Ionescu Quintus (sărbătorit la 100 de ani), Ștefan Cazimir, Nicolae Dabija, Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache, Mircea Dinescu, Mihai Stănescu, George Corbu (la toate edițiile), Dan C. Lupescu, Alexandru Mironov, George Stanca, Nicolae Dragoș, Corneliu Leu, Daniela Vlădescu, Mircea Vintilă.

 Minutul 175

                Trenul porneşte. Trec la fereastra din partea cealaltă, spre câmp. Sub lumina lunii, Bărăganul se întinde nesfârşit şi în depărtare devine haotic. E luni, 10 octombrie 1938, mă cheamă Geo Bogza, am treizeci de ani şi am vizitat pentru prima oară în viaţa mea Mizilul. Viaţa şi lumea mi se par fantastice, de neînţeles. P.S. În direcţia Buzăului, trenul străbate ca un balaur câmpia, fantastic luminată de lună.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu