Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) a primit luni Diploma de excelență a revistei Gândirea Militară Românească, pentru activitatea generală depusă în domeniul cercetării tehnico-ştiinţifice fundamentale orientate, aplicative şi de dezvoltare tehnologică și pentru selectarea de către Comisia Europeană în cadrul Programului industrial de dezvoltare industrială în domeniul apărării – EDIDP.

Inf. 894 - Armata Tiganescu premiu ACTTM

Sursa foto: Valentin Ciobârcă

În cadrul acestui program european, ACTTM va contribui la dezvoltarea unei soluții privind antrenamentul piloților militari și a unor soluții securizate de navigație prin satelit.

De asemenea, în timpul stării de urgență, agenția românească responsabilă cu introducerea continuă a progresului tehnic în domeniul militar a realizat prototipul unei izolete pentru transportul pacienților infectați cu virusul SARS Covid-19.

Distincția a fost înmânată de locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-maior Vasile Toader, comandantului ACTTM, col. prof. univ. dr. ing. Tudor-Viorel Țigănescu.

Sursa: Facebook/Gândirea Militară Românească

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu