De la celebra expresie „Altă întrebare” a lui Florin Iordache, nu am mai auzit un răspuns atât de sfidător și arogant al unui politician la o întrebare a presei ca cel pe care l-ai dat mai ieri susținând că „nu cunoști această speță, dar o să te informezi”.

Când toată presa vuiește despre politizarea Apelor Române, relevată de dezvăluirile curajoase ale inginerului Ianculescu făcute pentru Recorder, tu te găsești să faci pe mortul în păpușoi crezând că scapi „smart” de o întrebare pe un subiect neplăcut pentru tine și PNL, al cărui agent electoral ai devenit, călcând Constituția în picioare.

178 - Iohannis Romania

Sursa foto: Captură Facebook/Realitatea

De fapt, poate chiar fără să îți dai seama, căci nu te suspectez să ai o minte sclipitoare, ne jignești crunt, luându-ne de proști!

Dar nu te deranjează să ne jignești crunt, pentru că în fața unui PSD total discreditat prin ticăloșie și lipsă de competență, ești convins că jumătate dintre români își vor călca pe inimă și vor aduce la putere coaliția pe care ai creat-o, bătând cu pumnul în masă, între PNL-ul care deja își întinde tentaculele în întreaga administrație cu numiri ca cele relevate de Ianculescu și USR-Plus-ul preocupat să populeze Parlamentul doar cu membri servili față de actuala conducere de partid, la fel de carismatică precum o greblă.

Nu te deranjează să ne jignești crunt, pentru că știi bine că după alegeri vei avea în sfârșit „guvernul tău” pe un mandat de patru ani.

Nu te deranjează să ne jignești crunt, pentru că te aștepți ca după alegeri, numiri ca cele de la Apele Române să devină regula de necontestat în România. Vei avea guvernul tău, parlamentul tău, administrația ta, țara ta, numai și numai a ta, în care în sfârșit vei putea face numai ce vrei tu.

Ce mai contează și ce vrem noi, ăștia care am avut ghinionul să nu putem agonisi șase case și să nu ajungem președinte?

Nu te deranjează să ne jignești crunt și pentru că știi că toți ceilalți sunt la fel ca tine. La fel de nepăsători față de demnitatea noastră, la fel de incapabili în a adopta măcar masca aceea zâmbitoare și îndatoritoare pe care o folosesc politicienii occidentali ca să nu își jignească cetățenii când își urmăresc cu egoism interesele de clică.

Tu și toți cei care vă perindați prin fruntea guvernului, parlamentului și partidelor, sunteți prilej de rușine pentru noi. Nu suntem noi, cetățenii de rând ai României, nici cei mai harnici, nici cei mai educați, nici cei mai onești din Europa. Dar voi, Iohannis și toți ceilalți ca tine, ieșiți mult mai rău când vine vorba să facem comparația cu omologii voștri europeni.

Sunteți niște repetenți ai politicii, care credeți că dacă sistemul politic și electoral din România este atât de strâmb încât nu putem să vă înlocuim decât între voi, acest lucru va fi veșnic.

Se vede că sunteți în același timp și niște repetenți ai istoriei. La prima furtună mai mare pe care o va trimite asupra noastră, bordelul acesta mizerabil se va dărâma. Și peste noi, dar și peste voi.

Și atunci ne vom aduce aminte de toate jignirile acestea zilnice. Și nu va mai fi deloc bine de voi.

Să vă fie rușine, și ție, Iohannis, și vouă celorlalți la fel ca el! Și teamă să vă fie!

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu