Un cetățean în vârstă de 40 de ani originar din Bangladesh nu a mai fost deportat din Franța întrucât un tribunal din Bordeaux a considerat că astmul de care suferă va fi agravat de gradul de poluare atmosferică din țara natală, informează The Guardian.

Aceasta pare a fi prima decizie judecătorească de acest fel din Franța.

Hotărârea a fost luată pe baza probelor prezentate de avocatul apărării printre care se numără faptul că Bangladeshul se situează pe locul 179 în lume în privința calității aerului, că tatăl acestuia a murit la rândul său de astm la vârsta de 54 de ani, dar și că în Bangladesh bolnavul nu ar fi putut beneficia de medicamentele cu care se tratează în Franța.

„Din toate aceste motive, curtea a decis că trimiterea clientului meu înapoi în țara sa ar constitui un risc mortal”, a precizat avocatul.

Cetățeanul din Bangladesh a sosit în 2011 în Franța, fugind de persecuțiile din țara sa. De atunci a muncit în Toulouse ca ospătar, iar din 2015 a și obținut un permis de ședere temporară pentru tratamente medicale, care a fost contestat însă în 2017, astfel încât în 2019 a fost emis un act de expulzare pe numele său.

Dacă inițial actul de expulzare a fost anulat de o judecătorie din Toulouse pe motiv că în Bangladesh persoana respectivă nu ar putea urma tratamentul medical de care are nevoie, curtea din Bordeaux a adăugat ca motiv al anulării expulzării și situația de mediu dezastruoasă din Bangladesh, care ar afecta iremediabil sănătatea sa.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu