Opinia publică din Canada s-a revoltat după ce presa din nord-vestul țării a dezvăluit cum un cuplu de bogătași a sfidat regulile de combatere a COVID-19 pentru a fi vaccinați alături de membrii unei mici comunități indigene izolate, formate preponderent din persoane în vârstă.

Rodney Baker, 55 ani, directorul unei mari companii canadiene de jocuri de noroc, și soția sa, Ekaterina Baker, 32 de ani, actriță născută în Rusia, au zburat cu un avion charter privat din Vancouver în regiunea nord-vestică Yukon, nu au intrat în carantină potrivit legii, ci au călătorit în satul Beaver Creek, unde, dându-se drept angajații unui motel din localitate, au beneficiat de prima doză a vaccinului, după care s-au întors în Vancouver.

În această comunitate izolată, locuită de circa 100 de persoane aparținând în mare parte unui trib indigen, fusese organizat cu greu pentru ziua respectivă un centru de vaccinare, dat fiind că majoritatea localnicilor sunt persoane în vârstă.

Soții Baker au fost dați în vileag după ce personalul centrului mobil de vaccinare, care a manifestat suspiciuni față de povestea ce le fusese prezentată, a contactat telefonic conducerea motelului la care cei doi impostori susținuseră că lucrează.

Rodney și Ekaterina Baker au primit o amendă de circa 1800 dolari americani, insignifiantă raportată la veniturile lor anuale de zeci de milioane de dolari, și urmează să apară în fața tribunalului pentru încălcarea regulilor de izolare. Cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 luni.

„Nu este nimic mai ne-Canadian decât să călătorești în altă regiune administrativă a țării pentru a nu sta la coadă doar pentru că ai mijloacele financiare pentru a o face”, a comentat pentru presă premierul regiunii Columbia Britanică, John Horgan.

Sursa: The Guardian

Sursa foto: Facebook

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu