Deputatul german Georg Nüßlein, unul dintre vicepreședinții grupului parlamentar de centru dreapta CDU/CSU, și-a pierdut joi imunitatea parlamentară în urma suspiciunilor că ar fi primit 660000 de euro pentru a-i facilita unui om de afaceri obținerea unor contracte de achiziție de măști de protecție din partea guvernelor federal și bavarez. Organele germane de investigații au descins joi la 13 proprietăți din Germania și Liechtenstein pentru investigarea suspiciunilor, printre acestea numărându-se și birourile lui Nüßlein, membru al alianței politice conservatoare din care face parte și cancelarul Angela Merkel.

Nüßlein este un membru marcant și un specialist în sănătate publică al CSU, partidul conservator bavarez aliat Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a Angelei Merkel. El și-ar fi folosit influența pe lângă Ministerul Sănătății din Bavaria, controlat de CSU, dar și față de Ministrul de Interne federal, de asemenea controlat de CSU, pentru atribuirea de contracte de achiziții publice de măști către o întreprindere din landul Hessa.

Nüßlein ar fi emis o factură în valoare de 660000 euro, pentru servicii de intermediere, din partea unei firme al cărui director este. Banii solicitați ar fi intrat în conturile firmei controlate de parlamentarul conservator. Mai mult, firma nu ar fi plătit către stat taxele datorate pentru această factură.

Într-un comentariu acordat serviciului bavarez de radioteleviziune, Nüßlein a precizat că acuzațiile sunt „lipsite de fundament”.

Surse: Politico, Le Figaro

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu