Teatrul Nottara postează pe pagina sa de Facebook începând de luni înregistrări audio cu actori citind din romanul Enigma Otiliei de George Călinescu. Într-o primă etapă, câte un capitol va fi postat la două zile, urmând ca la final un audiobook complet să fie disponibil gratuit pentru descărcare.

Inițiativa are loc în cadrul proiectului „Nottara citește cu tine”, lansat la finalul lunii februarie printr-o invitație adresată adolescenților de a vota ce operă literară din programa de limba și literatura română pentru examenul de bacalaureat ar vrea să audă în lectura actorilor Teatrului Nottara. 

Voturile au desemnat detașat Enigma Otiliei drept favorită, așa că actorii: Alexandru Repan, Victoria Cociaș, Alexandra Murăruș, Crenguța Hariton, Dan Bordeianu, Daniela Minoiu, Claudiu Romila, Isabela Neamțu, Sorin Cociș, Luminița Erga, Alexandru Mike Gheorghiu, Ioana Calotă-Philippide, Răzvan Bănică, Ada Navrot, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Gabriel Răuță, Raluca Jugănaru, Cerasela Iosifescu și Andreea Măcelaru Șofron au citit câte un capitol din romanul lui Călinescu.

În prima etapă, va fi postat câte un capitol la două zile pe pagina de Facebook a teatrului și pe nottara.ro, urmând ca după ce va fi făcut public întreg romanul, acesta să fie transformat într-un audiobook care va putea fi oricând descărcat gratuit de către liceeni și de toți cei care doresc să pătrundă în universul Otiliei, purtați de vocile actorilor Teatrului Nottara.

Proiectul „Nottara citește cu tine” nu se termină însă aici. Următoarea etapă, dedicată încurajării lecturii în rândul adolescenților, va fi anunțată în curând.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu