Cetățenii elvețieni au refuzat duminică la referendum o propunere prin care ar fi fost introduse mai multe taxe suplimentare pe combustibilul pentru automobile și biletele de călătorie cu avionul pentru a contribui la planul țării lor de a reduce emisiile de carbon până în 2030 la jumătate față de nivelul înregistrat în 1990.

53,1% dintre elvețieni au votat împotriva acestei inițiative, arată datele provizorii oferite de compania publică de radioteleviziune din Țara Cantoanelor.

De asemenea, 60,6% dintre elvețieni au respins interzicerea pesticidelor sintetice. Pe de altă parte, a fost aprobată cu 56,6% o inițiativă legislativă prin care poliția elvețiană primește atribuții și drepturi sporite în combaterea terorismului.

În privința problemelor de mediu, elvețienii au susținut poziția guvernului în exercițiu, care consideră că introducerea de noi taxe pe carburant și interzicerea pesticidelor sintetice ar fi condus la creșterea costurilor pentru activitățile economice și periclitarea independenței alimentare a țării.

În Elveția, orice inițiativă legislativă care strânge 100000 de semnături poate fi supusă votului direct al populației, prin referendum. Proiectele legislative inițiate în Parlament pot fi supuse votului popular dacă sunt însoțite de doar 50000 de semnături.

Sursa: Politico

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu