Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a denunţat luni decizia conducerii din Belarus de a-şi suspenda participarea la Parteneriatul Estic, după adoptarea de sancţiuni europene în urma deturnării spre Minsk a unui avion de linie, informează AFP, citată de Agerpres.

„Belarus a făcut un nou pas înapoi astăzi, suspendând participarea sa la Parteneriatul Estic. Această decizie va duce la o nouă escaladare a tensiunilor şi va avea un impact negativ evident asupra poporului belarus”, a postat Michel pe contul său de Twitter.

Belarusul a anunţat luni că îşi suspendă participarea la Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, decizia Minskului fiind un protest contra sancţiunilor adoptate de UE după interceptarea unui avion de linie european de către autorităţile belaruse.

„Nu ne putem îndeplini obligaţiile din acest acord în contextul sancţiunilor şi restricţiilor impuse de UE”, a precizat Ministerul de Externe belarus într-un comunicat.

Consiliul UE a decis săptămâna trecută să impună măsuri restrictive împotriva a 78 de persoane din Belarus şi a opt entităţi, dată fiind intensificarea încălcărilor grave ale drepturilor omului de guvernul de la Minsk şi actele violente de represiune a protestelor și a societății civile.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu