Kremlinul folosește postul de televiziune Russia Today Deutsch, pe care îl finanțează, pentru a disemina dezinformări constante înaintea alegerilor parlamentare din 26 septembrie din Germania. Efortul masiv al Rusiei are ca obiectiv diseminarea de informații false care să stârnească atitudini anti-vaccin, împotriva Partidului Verzilor, care se opune proiectului gazoductului Nord Stream 2, și pro-AfD, formațiune politică de extremă dreaptă. În ultimele săptămâni, dezinformările partajate de Russia Today Deutsch pe internet au devenit cele mai populare din social media germană.

De altfel, în ultima jumătate de an, postările Russia Today Deutsch au obținut peste 22,7 milioane de vizualizări pe Facebook, potrivit German Marshall Fund, un think-tank american din Washington. RT Deutsch devansează din acest punct de vedere instituții media de tradiție din Germania, precum tabloidul Bild și postul public german de radioteleviziune Deutsche Welle, cu audiență internațională.

Articolele postate de RT Deutsch au avut ca temă principală ineficacitatea vaccinurilor anti-COVID produse de companiile occidentale și efectele adverse pe care le-ar putea avea acestea asupra corpului uman.

De asemenea, au atacat viguros Partidul Verzilor, cel mai puternic opozant al gazoductului Nord Stream 2 prin care Rusia vrea ca livrările sale de gaze naturale către Europa să ocolească Ucraina. RT Deutsch a fost una dintre cele mai vocale instituții media din Germania în privința scandalului de plagiat al Annalenei Baerbock, lidera ecologiștilor germani.

RT Deutsch a susținut pe de altă parte mesajele transmise de Alternativa pentru Germania (AfD), partid de extremă dreapta care are în campania electorală o agendă împotriva măsurilor de protecție anti-COVID și împotriva refugiaților.

Postul de televiziune finanțat direct de Moscova a avut în schimb o poziție neutră față de partidele tradiționale germane, CDU și SPD, în care există la vârf politicieni cu puternice simpatii pro-ruse.

În tot acest timp în care Kremlinul încearcă să influențeze rezultatul alegerilor din Germania, cum a făcut-o și în SUA în 2016, ultimele ONG-uri și site-uri de știri care primesc finanțare și din străinătate se închid în Rusia, în urma unei campanii normative susținute de a impune bariere acestor entități etichetate, potrivit legii, drept „agenți străini”.

Sursa: Politico 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu