O echipă medicală din Danemarca și o altă echipă din Polonia au sosit la București pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienți cu COVID-19. În ultima lună, nouă țări au oferit asistență României prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

În această săptămână, 350 de concentratoare de oxigen din rezerva rescEU găzduită de Țările de Jos au fost livrate României, în plus față de cele 200 de concentratoare de oxigen din rescEU livrate la începutul acestei luni. În ultimele zile, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, Serbia a livrat 170 concentratoare de oxigen și 6.365 de doze de anticorpi monoclonali, în timp ce Germania a oferit 12.750 de unități de anticorpi monoclonali, iar Slovacia a oferit 1.000 doze de anticorpi monoclonali, 500.000 de teste antigen și alte dispozitive medicale.

Tot prin intermediul mecanismului, Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii și alte materiale.

În urma solicitării României de asistență prin intermediul mecanismului UE de protecție civilă, Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă, în timp ce Franța a oferit alte 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare, echipamente medicale și accesorii. Toate acestea se adaugă celor 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen din Danemarca, furnizate României.

O echipă medicală din Republica Moldova, care a sosit în România în urmă cu două săptămâni, continuă să ofere asistență medicală de specialitate. Pacienți români cu COVID-19 au fost transportați în Ungaria, Polonia și Austria pentru tratament.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu