Festivalul Internațional de Epigramă și Poezie „Romeo și Julieta la Mizil” îi invită pe toți tinerii români … de orice vârstă, din întreaga lume, să se înscrie la cea de-a cincisprezecea sa ediție, până pe 20 decembrie 2021. Festivitatea de premiere a acestui eveniment literar ce năzuiește să reînvie la poalele Tohanilor  atmosfera inedită descrisă de I.L. Caragiale în „O zi solemnă” și de George Ranetti în „Romeo și Julieta la Mizil” va avea loc pe 29 ianuarie 2022 și îl va avea ca invitat de onoare pe academicianul Mihai Cimpoi.

Festivalul susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil” în colaborare cu Consiliul Județean Prahova și Inspectoratul Școlar Județean Prahova are două secțiuni. Cea dintâi este destinată adulților și are două subsecțiuni: 1) Epigramă, la care trebuie trimise patru epigrame, dintre care una are temă impusă Mizilul și 2) Poezie, la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să aibă elemente de prozodie (rimă, ritm etc.). Cea de-a doua secțiunea destinată elevilor peste 14 ani și are aceleași subsecțiuni și aceleași reguli ca secțiunea principală.

Fondul de premiere este de 4000 de lei la ambele secțiuni, Poezie și Epigramă.

Înscrierea se face prin trimiterea creațiilor la adresa de email [email protected] sau prin poștă la adresa CP16, Oficiul Poștal Mizil, jud. Prahova, cu mențiunea pe plic Pentru „Romeo și Julieta la Mizil”-XV. Materialele vor avea motto pe plic. În plicul mare va fi un plic închis cu acelaşi motto. Atât cei care trimit pe e-mail cât și cei care trimit prin poștă vor menționa: numele și prenumele, secțiunea la care participă, e-mailul, facebook (dacă e cazul), adresa, numărul de telefon, ocupaţia.

Materialele trebuie redactate într-un document word, folosindu-se fontul Times New Roman, mărimea 11 pt, cu diacritice, fără sublinieri sau intervenţii.

Jurizarea are loc în perioada 28.12.2021-19.01.2022.

Clasamentul va fi publicat pe www.romeojulietalamizil.ro în perioada 22-25 ianuarie 2022.

De-a lungul timpului la festival au fost prezenți: Solomon Marcus, Mircea Ionescu Quintus, Ștefan Cazimir, Nicolae Dabija, Arcadie Suceveanu, Dan C. Mihăilescu, Teodor Baconschi, Daniel Cristea-Enache, Corneliu Leu, Lucia Olaru Nenati, Mircea Dinescu, Daniela Vlădescu, George Corbu, Alexandru Mironov, Dan C. Lupescu, George Stanca.

Regulament:

  • Oricine va înscrie un text ce nu-i aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat
  • Oricine va trimite un text/texte publicate/postate până la data afișării rezultatelor va fi descalificat
  • Oricine va trimite un text/texte cu care a participat la alte concursuri literare va fi descalificat
  • Organizatorii pot descalifica, fără preaviz, concurenţii care nu dau dovadă de bun-simţ, respect şi decenţă în comunicarea (prin orice mijloace) cu organizatorii, juriul etc.
  • Organizatorii îşi declină responsabilitatea când un terţ preia textele în vederea folosirii lor ulterioare
  • Organizatorii vor putea publica/posta ulterior textele participanţilor în antologia festivalului, pe site sau în alte materiale conexe festivalului fără a mai cere acordul participanţilor
  • Creațiile nu trebuie publicate (pe hârtie) sau postate pe internet până la data afișării clasamentului
  • După postarea clasamentului nu se mai fac modificări

Înscrierea în concurs este dovada acceptării regulamentului și atrage după sine obligativitatea respectării lui!

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu