Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului participă la ediția 2021 a Târgului de carte Gaudeamus prezentând o parte a rezultatului activității științifice de cercetare în cele două volume de studii, precum și publicațiile sale periodice. Evenimentul se va desfășura exclusiv on-line, în perioada 17-21 noiembrie 2021.

Apărut la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I”, cel de-al doilea volum din colecția „Savanți români în cercetarea Levantului”, Mihai Berza, De la Méditerranée à la Mer Noire. Edition établie et présentée par Andrei Pippidi, conține 40 de studii redactate de istoric între 1938 și 1978, în limbile franceză, italiană și germană. Volumul include și trei materiale inedite, iar două dintre studiile publicate postum, în 1985, sunt publicate acum pentru a doua oară. Colecția își propune să readucă în atenția cercetătorilor studii publicate de către cei mai importanți istorici și arheologi ai spațiului supranumit Levant. Prin publicarea acestor selecții de studii, ISACCL își propune nu numai să faciliteze accesul la cercetări importante apărute în publicații din țară, dar și din Europa, unele dintre ele fiind inaccesibile sau apărute în publicații aproape dispărute. De asemenea, scopul colecției este de a recupera, pe cât posibil, manuscrise care nu au văzut lumina tiparului.

Primul volum al colecției „Studii de istorie a Levantului”, coordonat de conf. univ. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț, Interculturalitate și dinamism social în Dobrogea contemporană, a apărut la Editura Universității Babeș-Bolyai, Presa Universitară Clujeană, fiind rezultatul Simpozionului național „Cercetarea multiculturalității din Dobrogea – realizări și perspective”, care a avut loc în primăvara anului 2019. Volumul conține 16 studii și materiale, majoritatea prezentate în cadrul evenimentului, oferind o perspectivă asupra importanței multiculturalității etnice din Dobrogea și a necesității continue a investigării și analizării acesteia, subliniind totodată importanța conservării tuturor caracteristicilor acestora.

Primele numere ale revistei științifice a ISACCL, The International Journal of Levant Studies, nr. 1/2019 și nr. 2/2020 cuprind studii redactate de specialiști din mai multe domenii. Revista științifică a institutului are un Consiliu științific format din specialiști din întreaga lume, de la universități prestigioase din Europa și din alte state. Ambele numere sunt disponibile în cadrul târgului.

Natur-Culturalia, volumele I și II, apărute la Editura Vergiliu, coordonate de prof. univ. dr. Dan Grigorescu, directorul științific al ISACCL, conțin studii și articole pe teme ce se înscriu în cele mai importante domenii de cercetare ale ISACCL: patrimoniul natural și cultura spațiului Levantului.

Mai multe detalii despre volume pot fi găsite aici: https://institutlevant.ro/publicatii/

Toate titlurile pot fi achizitionate de la sediul institutului sau comandate prin e-mail-ul office@institutlevant.ro sau telefonic la numărul 0723/289799.

Toate detaliile despre această ediție a târgului pot fi găsite pe site-ul: https://www.gaudeamus.ro/

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu