Comisia Europeană continuă să le ofere sprijin financiar suplimentar statelor membre prin intermediul pachetului privind mobilitatea din cadrul Instrumentului de sprijin de urgență (ESI). Sprijinul acordat recent se ridică la peste 2,9 milioane de euro și a contribuit la transportul unor pacienți afectați de COVID-19 și al unor echipe medicale din statele membre. Printre aceste operațiuni se numără și transportul de echipe medicale din Danemarca, Israel, Polonia și Germania către România și transportul de pacienți din România către Germania, Polonia, Austria, Cehia, Danemarca și Italia.

Această sumă se adaugă celor 170 de milioane de euro deja puse la dispoziție pentru transportul de produse medicale esențiale și de echipamente legate de vaccinare, anul trecut.

S-au finanțat, de asemenea, operațiuni de sprijinire a Slovaciei, o contribuție la eforturile acestei țări de combatere a pandemiei de coronavirus. În urma unui proces de depunere a cererilor de către statele membre ale UE în noiembrie, operațiunile care beneficiază de sprijin se desfășoară în noiembrie și decembrie 2021.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu