Unsprezece state membre UE din centrul și estul Europei, printre care și România, solicită crearea unui fond european care să acopere cheltuielile pentru serviciile de sănătate oferite refugiaților din Ucraina.

Solicitarea către Comisia Europeană, susținută de Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria, a fost prezentată marți, în cadrul reuniunii miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană.

Polonia, stat care găzduiește în prezent circa 2 milioane de refugiați ucraineni, estimează la între 100 și 140 milioane de euro pe lună costurile totale ale asistenței de sănătate oferite acestora.

Ucraina este una dintre țările europene cu cele mai mari rate de incidență a SIDA și a tuberculozei. De asemenea, la începutul anului, s-a înregistrat o creștere abruptă a cazurilor de poliomielită ca urmare a ratei reduse de vaccinare împotriva acestei boli. O rată redusă de vaccinare a populației ucrainene se înregistrează și împotriva COVID-19. Doar circa o treime dintre ucraineni sunt vaccinați împotriva noului coronavirus.

Sursa: Politico

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu