Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de ajutor de stat în valoare de 300 milioane de euro, menită să sprijine entitățile agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe de până la 120 000 euro per beneficiar.

Ajutorul va fi accesibil întreprinderilor mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii și industriei alimentare. Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidități cu care se confruntă aceste întreprinderi și abordarea unei părți din pierderile pe care le-au suferit din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care autoritățile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile cadrului temporar.

Versiunea neconfidențială a deciziei va fi disponibilă cu numărul de caz SA.102898 în Registrul ajutoarelor de stat, pe site-ul web al Comisiei privind concurența, de îndată ce vor fi fost soluționate eventualele probleme legate de confidențialitate.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu