Primele zile de Sibiu Jazz Festival
Primele zile de Sibiu Jazz Festival au stârnit o serie de reacții pozitive în rândul iubitorilor acestui gen muzical.
Dincolo de câteva elemente surpriză, eclectice, de tip experiment artistic, publicul de jazz s-a putut bucura de o expresie a varietății libertății la nivel artistic.
Deschiderea Festivalului de Jazz Ediția 50 2022 a avut loc marți, pe 25 octombrie, o zi desebită pentru cultura și istoria română, respectiv Ziua Armatei Române. Astfel, ziua de marți a fost o zi de pace dedicată sufletului, bineînțeles. Cum altfel să începi un festival de jazz?
Vorbim de „Muzica pentru pace” – Parada de Jazz – Centrul Istoric al Sibiului Fanfara Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Fanfara Neppendorfer Blaskapelle.
Acest concept de libertate specific jazzului, deopotrivă motor și creuzet, a fost atins și prezentat de Simona Maxim, în discursurile sale de inaugurare a festivalului. „Ne aflăm într-un spațiu al sacrului, unde, bineînțeles, și jazzul își are locul binemeritat. Libertatea, muzica și poezia se află pe același plan al spiritualității, al transcendenței. Mintea, spiritul și sufletul cu care am fost înzestrați de la natură au nevoie să se hrănească și, în special, să se exprime cât mai creativ și liber”, a evocat Simona Maxim, directorul Sibiu Jazz Festival.
Cu căldură și, în special cu bucurie, artiştii, Alexandru Tomaselli şi Ralu Stoica, au deschis festivalul cu „Muzică pentru suflet”, lăsându-ne să pătrundem în tainele muzicii sacre acompaniate de acorduri de jazz şi poezie meditativă semnată de Andrei Slăvuțeanu în interpretarea actorilor Alexandru Pribeagu și Lorena Zăbrăuțanu. Evenimentul Jazz in the Church – a avut loc la Biserica Evanghelică C.A. Sfânta Maria.
Citește continuarea pe Bucureștii Vechi și Noi.
fără comentarii
Fii primul care comentează