Teatrul Infinit ne invită sâmbătă, pe 26 noiembrie, începând cu ora 19:30, să descoperim o comedie cu adevărat „sălbatică” care explorează stările sufletești ale omului silit să aleagă între Viață și Moarte. Departe de a trata strict în cheie freudiană (Thanatos și Eros) condiția umană, spectacolul „Sălbaticul”, după Alejandro Casona, în regia lui Boris Focșa, reprezintă o premieră națională și, totodată, o frumoasă și plăcută surpriză pentru publicul de teatru.

Intâlnirea publicului cu acest dramaturg spaniol emigrat în Argentina este o premieră în spațiul teatral românesc, spectacolul developând o paletă largă de culori umane care completează, cu mult umor, desenul final al umanității.

„Unde există comic există și elementul dramatic, un aliaj pe care, în perspectivă, ar trebui să-l numim viață și să nu-l mai dispersăm. Alejandro Casona e un dramaturg spaniol cu totul special ce vine cu o viziune asupra civilizației oglindită de un om al naturii. Această temă este extrem de actuală și, în prezent, conține un interes real venit din partea semenilor. Vorbim de o viziune absolut necesară astăzi când avem șansa să ne dăm seama cam cum se uită natura la noi, cum ne privește pe noi ca parte a unei civilizații constituite, ad hoc sau sui generis”, a explicat Boris Focșa, regizorul spectacolului și creatorul Teatrului Infinit.

„E un proces dual din care fiecare își extrage esența cunoașterii. Omul nu poate să rămână doar la nivelul naturii. El știe de la natură ce înseamnă viața și moartea. Dragostea o înveți de la om”, a completat Focșa.

Bilete la acest spectacol se găsesc pe https://www.mystage.ro/spectacole/salbaticul-3640/ și pe https://teatruinfinit.ro/#spectacole .

Teatrul Infinit dispune de-o echipă de creație care are la activ o experiență de mai bine de două decenii în domeniul artei teatrale; echipă care a realizat numeroase proiecte de teatru apreciate la diverse forumuri  și laureate a diverse premii internaționale.

Din prisma unei estetici teatrale moderne și a unei abordări inedite, Teatrul Infinit își propune să reunească prin actul lui de creație diverse generații de actori, școli de teatru, viziuni artistice.

 

Sălbaticul

După Alejandro Casona

 

Regia: Boris Focșa

Distribuția:

Răzvan Ilie / Robert Brage

Claudia Moroșanu/ Mara Baboianu

Stela Focșa

Marina Fluerașu

Vlad Oancea

Nicu Rotaru

Valentin Corneanu

Georgiana Herciu

Scenografia: Kimberly Ligia Vintilă

Light design: Alexandru Macrinici

Sound design: Alexandru Petrescu

Credit foto: Nicu Rotaru

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu