Comisia Europeană a adoptat vineri programele Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură (FEAMPA) pentru România și Grecia. Fondurile alocate României însumează 232 milioane euro pentru următorii șase ani, din care contribuția UE reprezintă 162,4 milioane euro.

Fondurile alocate Greciei, pentru această perioadă de șase ani, însumează 519,6 milioane euro, din care contribuția UE reprezintă 363,7 milioane euro.

Alocările programelor vor fi dedicate în principal pescăriilor sustenabileacvaculturii și prelucrării durabile, precum și economiei albastre durabile în regiunile de coastă și consolidării guvernanței internaționale a oceanelor.

În România, programul va sprijini, printre altele: investiții pentru respectarea obligației de debarcare și modernizarea infrastructurii de pescuit; eficiența energetică și decarbonizarea pescuitului și acvaculturii; sprijin pentru pescuitul costier la scară mică; investiții în proiecte de acvacultură durabilă; precum și diverse acțiuni care contribuie la obiective de conservare.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu