Comunitatea internațională de jazz s-a amplificat și îmbogățit la Sibiu prin prestația artistică a mai multor trupe în cadrul Sibiu Jazz Competition 2022, defășurată în perioada vineri și sâmbătă pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Astfel, cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România încă din 1979 și-a desemnat câstigătorii din acest an la fiecare categorie:

→Best Instrumentalist – Arthur Possing of Arthus Possing Quartet

→Best Composition – Fantasma by Stefan Stoianovici of Stefan Stoianovici Trio

→Best Band – Symbiosis 5

Prin Sibiu Jazz Competition 2022, jazzul tânăr câstigă proiecte muzicale valoroase, cu care se poate mândri și care pot modela viitorul acestui gen muzical, extrem de îndrăgit în spațiul European.

Sibiu Jazz Competition a atins în acest an un nivel de echilibru între ingeniozitate, spontaneitate și măiestrie. Vorbim de un echilibru între arta și știința muzicii. Trupele selecționate și implicit cele câstigătoare și-au demonstrat valoarea pe scenă, contribuind la dezvoltarea acestui gen muzical atât de îndrăgit de comunitate”, explică Simona Maxim, directorul Sibiu Jazz Festival & Competition.

„Este datoria noastră ca prin astfel de proiecte longevive să oferim un model de dezvoltare a muzicii internaționale de jazz care are, dincolo de toate aspectele, menirea de a ne aduce liniște și fericire în suflete. Competiția nu face decât să înlesnească acest adevăr. Mă bucur că noi la Sibiu și în special comunitatea de jazz din România are un viitor comun cu acest proiect”, a încheiat Marin.

Sibiu Jazz Competition este cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România, încă din 1979. Importanța sa este dată de cultivarea unei comunități de jazz și a tinerelor talente care s-au remarcat în acest gen muzical, deschizând calea unui segment educat în spirit de jazz cu o pasiune profundă pentru muzică.

Sibiu Jazz Competition 2022 este un eveniment realizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Ministerului Tineretului și Sportului, Primăriei Sibiu, Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Filarmonicii de Stat Sibiu și Consiliului Județean Sibiu.

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu