Automobilele cu motoare pe combustie vor putea fi comercializate în Europa și după 2035, după ce Consiliul UE urmează să aprobe marți legislația relevantă în acest sens, la presiunile Germaniei. Condiția esențială pentru ca aceste automobile să fie permise este să folosească combustibili neutri din punct de vedere climatic.

Măsura ce a fost negociată în week-end reprezintă un pas în spate din perspectiva ambițiilor ecologiste ale Uniunii Europene, care inițial intenționa să interzică începând cu 2035 vânzarea oricărui automobil cu motor pe combustie.

Totuși, la presiunile liberalilor din FDP, unul dintre cele partide din coaliția de guvernare de la Berlin, Germania a cerut imperativ revenirea asupra acestei reguli stabilite anul trecut și a reușit să obțină această concesie, făcând uz de calitatea sa de principală forță economică a Europei.

Deocamdată însă carburanții complet neutri din punct de vedere climatic, care funcționează pe principiul eliberării în timpul arderii a dioxidului de carbon capturat anterior din atmosferă, nu sunt puși în vânzare din cauza prețurilor lor foarte ridicate.

Până atunci rămâne evidentă și iritantă utilizarea de către unul dintre principalele state membre ale UE a amenințării cu blocarea proiectelor comunitare în vederea promovării unui interes național propriu.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu