Sediul noului Centru european de competențe în materie de securitate cibernetică va fi inaugurat marți la București, în campusul Universității Politehnice. Acest centru are ca scop să sprijine inovarea și politica industrială în domeniul securității cibernetice, precum și să dezvolte și să coordoneze proiectele UE în materie de securitate cibernetică.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și înalți funcționari ai Comisiei Europene vor participa la ceremonia de inaugurare. Evenimentul va fi transmis în direct online.

Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică este responsabil cu gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special cu adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică, precum și cu gestionarea proiectelor cibernetice din cadrul Programului „Europa digitală” și al Programului „Orizont Europa”.

În plus, el va gestiona proiecte privind centrele de operațiuni pentru securitate, în cadrul propunerii Comisiei de instituire a unui scut cibernetic european, și va colabora cu o rețea de centre naționale de coordonare în scopul creării unui ecosistem pentru inovare și competitivitate în materie de securitate cibernetică în întreaga UE.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu