Fondul European de Investiții (European Investment Fund – EIF), parte a Grupului BEI, furnizează Grupului UniCredit două garanții în valoare de 370 de milioane de euro pentru a stimula investițiile realizate de afacerile mici și mijlocii (IMM-uri) din șapte țări UE, incluzând Bulgaria, Croația, Cehia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Tranzacțiile sunt susținute de InvestEU, programul de finanțare pe termen lung al Uniunii Europene pentru a susține investițiile durabile, inovația și crearea de locuri de muncă în Europa, care are ca scop mobilizarea a cel puțin 372 de miliarde de euro în investiții pentru prioritățile UE până în 2027. Garanțiile EIF susținute de InvestEU vor permite UniCredit să acorde împrumuturi în condiții favorabile pentru 2.500 de IMM-uri și afaceri mici și mijlocii din Europa și să mobilizeze investiții de aproximativ 1 miliard de euro în economia reală.

Resursele vor fi utilizate în principal pentru investiții care contribuie la tranziția verde și digitală, dar și pentru a stimula sectoarele culturale, educaționale și sociale.

În cadrul strategiei de împrumuturi verzi a UniCredit, vor fi acordate împrumuturi și asociațiilor de locuințe și persoanelor pentru propriile lor investiții în energie regenerabilă și eficiența energetică în clădirile rezidențiale, precum și pentru a promova dezvoltarea mobilității durabile.

„InvestEU este un instrument cheie pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din Europa. Datorită acestui acord, întreprinderile din Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Slovacia și Slovenia vor putea accelera tranziția lor către o economie mai verde și mai digitală, de exemplu prin investiții în eficiența energetică a clădirilor rezidențiale. Suntem mândri să oferim sprijinul necesar întreprinderilor din aceste țări pentru a atinge acest obiectiv și a crea locuri de muncă”, a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu