Actorul american Ben Schnetzer va avea rolul principal și îl va interpreta pe celebrul dirijor Sergiu Celibidache în anii tinereții, iar John Malkovich va juca rolul acestuia în ultima parte a vieții, în „Cravata galbenă”, peliculă biografică ce va fi filmată la București începând cu luna viitoare.

Eveniment 204 - Ben Schnetzer_Headshot_Photo by Emilio Madrid-Kuser_Low Rez[2]

Ben Schnetzer

Sursa foto: Emilio Madrid-Kuser

Ben Schnetzer este cunoscut pentru rolul principal din drama SF apocaliptică, „Y: The Last Man”, precum și pentru rolul din „The Nap” de pe Broadway, o producție regizată de Daniel Sullivan la Manhattan Theatre Club. De asemenea, din filmografia actorului fac parte „The Grizzlies”, „Goat” și „Pride”. În viitor, el va putea fi văzut în filmul Netflix „Three Body Problem”.

Filmul „Cravata galbenă” redă viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX.

Pelicula va urmări viața dirijorului, de la copilăria sa în România, sub autoritatea strictă a unui tată disciplinar, până la fuga sa dureroasă de acasă, pentru a-și urma visul unei cariere în muzică, apoi lupta pentru supraviețuire în Germania, în timpul războiului și după acesta, căderea și ascensiunea într-o carieră și o viață inimaginabile, care acoperă șapte decenii și toate cele patru colțuri ale globului.

Aceasta este povestea de viață a unui artist de excepție, cu un destin remarcabil, dar sinuos, care a luptat împotriva prejudecăților, compromisului, convenției și comercialismului. Filmul ne face martorii unei căutări inspiraționale a unui om care și-a dedicat întreaga viață unui vis și s-a luptat din greu să fie acceptat de cei dragi inimii lui.

Filmul va fi regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi (regizorul apreciatului OCTAV – 2017), după un scenariu scris împreună cu James Olivier.

Producători sunt Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, Andrei Boncea, Christopher Milburn, James Olivier și Robert W. Cort, producător executiv.

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu