Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din București organizează în luna mai seria de evenimente interactive #ReconstruimEuropa.

Platformă de reflecție și dezbatere pentru explorarea unor perspective diverse asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei post-Brexit, #ReconstruimEuropa este un demers firesc în contextul în care Uniunea Europeană celebrează 60 de ani de existenţă într-un moment de cotitură, marcat de incertitudine și numeroase amenințări, dar și de angajamente ferme şi solidaritate, un moment care poate deveni începutul reconstrucției și regândirii premiselor proiectului european.

Eveniment 26 - Calendar #ReconstruimEuropa (1)

Dincolo de intenția de a radiografia cele mai recente evoluţii din interiorul UE şi dinamicile care afectează nemijlocit frontierele și relațiile externe ale Uniunii, scopul evenimentelor este acela de a contribui la conturarea unui set de sugestii privind strategia României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene din 2019.

Prin #ReconstruimEuropa, SNSPA propune celor interesaţi de evoluţia construcţiei europene să se racordeze la cele mai actuale dezbateri globale alături de experții și de membrii comunității academice DRIIE (profesori, asistenți, cercetători, studenți și absolvenți) prin intermediul unor mese rotunde, ateliere, conferințe internaționale, proiecții de filme, târg de carte și o școală de vară, toate cu scopul de a răspunde la întrebările: Cum? Cu cine? și De ce ReconstruimEuropa?

Toate evenimentele vor avea loc la sediul SNSPA, din Bvd. Expozitiei nr. 30 A, sector 1, București, fiind deschise publicului larg. Programul evenimentelor poate fi consultat pe pagina de facebook dedicată manifestărilor și pe www.dri.snspa.ro. Mai multe informaţii pot fi obţinute la adresa de email evenimente.driie@gmail.com.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu