Supraveghetorul UE, Curtea de Conturi de la Luxemburg, este de parere că fondurile europene sunt impărţite  beneficiarilor care nu au dreptul la ele.

Preşedintele Curţii,Vitor Caldeira, a menţionat că transferurile de fonduri europene, către statele membre, trebuie să fie legate de performanţa obiectivelor , care sunt precizate înainte de lansarea proiectului.

Constatările Curţii, privind bugetul de 138.6 miliarde de euro al UE pentru exerciţiul financiar 2012, au fost detaliate într-un raport efectuat astăzi.

Dezvoltarea rurală, mediul, pescuitul şi sănătatea sunt cele mai consecvente erori din aria cheltuielilor. Cel mai mare salt al ratei de eroare a fost descoperit în ocuparea forţei de muncă şi afacerilor sociale, care a trecut de la 2,2% în 2011, la 3,2% în 2012.

Caldeira a subliniat faptul că erorile nu indică frauda, ci mai degrabă ineficienţe, iar alegerea unor noi comisari europeni în noul ciclu bugetar poate fi o oportunitate de creare a unei noi culturi de management.

Concluzia este că UE acordă prea multe informaţii  neeligibile, ceea ce înseamnă că oferim fonduri beneficiarilor care nu au dreptul să le primească, în cele mai multe cazuri”, a declarat el.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu