Germania nu este de acord cu armele chimice siriene pe teritoriul său, în vederea distrugerii acestora, în cadrul aplicării unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU privind distrugerea arsenalului chimic sirian, înainte de 30 iunie 2014, conform declarațiilor de luni ale ministrului german de externe, Guido Westerwelle. Însă, Berlinul este gata să ofere sprijin tehnic și financiar acestui proces, a adăugat ministrul.

„Vom furniza fonduri și materiale, vom oferi logistica noastră pentru ca armele chimice să fie distruse. Aceasta este întreaga contribuție pe care putem s-o oferim, dacă privim problema din punct de vedere geografic”, a susținut șeful diplomației germane.

Prin respingerea distrugerii armelor siriene pe teritoriul său, Germania a preluat poziția adoptată, săptămâna trecută, de Albania. Prim-ministrul acestei țări, Edi Rama, a comunicat, vineri, că Tirana declină cererea SUA de a autoriza distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său.

Siria a declarat 1.300 de tone de produse chimice și precursori folosiți la producerea de arme chimice și mai mult de 1.200 de elemente de muniție neexplodate.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu