Uniunea Europeană este privită cu suspiciune de către Franța, trezind neîncrederea cetăţenilor francezi în instituţiile europene, notează ziarul El Mundo, care citează un sondaj întocmit de Institutul pentru sondarea opiniei publice BVA din Hexagon.

Acest sondaj evidenţiază faptul că Europa este observată mai degrabă ca un furnizor de îngrijorare, în loc să fie o sursă de speranţă. După zece ani de la înfiinţarea sondajului, încrederea orgolioşilor francezi în Bruxelles şi Strasbourg a scăzut cu 30%.

Rezultatele îngrijorătoare arată că 83% dintre francezi cred că UE este puţin sau deloc eficientă. Cu 11 săptămâni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, prevăzute pentru 25 mai, opiniile nefavorabile faţă de inutilitatea instituţiilor comunitare au crescut în Franţa cu 8%, spre deosebire de cifrele înregistrate în februarie 2013 de acest Institut.

Conform experţilor BVA, conflictele sociale care s-au infiltrat în eurozonă şi recesiunea economică au contribuit în mare parte la majorarea  respingerii.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu