În ciuda referendumului de duminică, după care 97% dintre alegători au cerut alipirea peninsulei Crimeea la Rusia, Marea Britanie a anunțat, luni, că tratează cu peninsila ca și cum ar fi încă parte componentă a Ucrainei.

„Pentru Regatul Unit și aliații săi, Crimeea rămâne o parte a Ucrainei”, a evidențiat secretarul Foreign Office-ului, William Hague, într-un comunicat ce a fost publicat după o reuniune a miniștrilor afacerilor externe europeni, la Bruxelles, potrivit Agerpres.

„Asistăm la o tentativă de a pregăti anexarea unei părți din teritoriul suveran al unui stat european independent prin forță armată și un referendum ilegal și ilegitim”, a mai adaugat acesta.

„Marea Britanie cheamă din nou Rusia să înceapă un dialog cu Ucraina și comunitatea internațională pentru a rezolva această criză. Continuarea ignorării acestor apeluri va avea consecințe grave pentru Rusia”, a prevenit tot el.

UE și SUA au aplicat, luni, sancțiuni Moscovei după decizia peninsulei Crimeea de alipire la Rusia, însă acțiunile nu l-au deprimat pe președintele rus Vladimir Putin.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu