Astăzi, 7 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului din București, a avut loc ediția a doua a EUROSFAT – „Europa, încotro?”.

În apropiere de alegerile europene, cei care activează în domeniul politicilor europene au fost invitați să realizeze un bilanț al ultimilor ani și să formuleze recomandări pentru viitorii europarlamentari și pentru noua Comisie Europeană.

Candidații la alegerile europene au răspuns întrebărilor societății civile cu privire la forma și conținutul angajamentului lor european. De asemenea, aceștia au adus în prim-plan viziunile și programele politice pentru Parlamentul European.

EUROSFAT 2014 a constat în organizarea a două reuniuni plenare și șapte ateliere. Reuniunea plenară a abordat ca temă centrală alegerile europene și impactul acestora asupra sistemului politic european, iar reuniunea plenară de încheiere s-a concretizat printr-o dezbatere între liderii partidelor politice europene cu privire la viziunile formațiunilor politice în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene în contextul scrutinului și al desemnării unui  nou Președinte al Comisiei Europene.

20140407_0910281

 Click pe poză pentru mărire

20140407_113331-11

 Click pe poză pentru mărire

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu