Printr-o scrisoare trimisă, marți, către secretarul de stat, Oscar Waglung Stoderstorm din Ministerul suedez al Afacerilor Europene, Ministerul român al Fondurilor Europene (MFE) dorește aprofundarea cooperării cu Guvernul Suediei. Scrisoarea se adresează și comisarilor europeni Johannes Hahn (politică regională) și Laszlo Andor (afaceri sociale).

„Ministerul Fondurilor Europene din România își exprimă deschiderea pentru o colaborare aprofundată și propune continuarea dialogului bilateral și a cooperării administrative cu Suedia, pe chestiuni tehnice pentru aplicarea celor mai bune practici în vederea creșterii capacității de gestionare a fondurilor europene, pentru a optimiza mecanismul existent și viitor”, susține Eugen Teodorovici.

Totodată, ministrul român a afirmat cu privire la problema romilor: „Susţin cu tărie că problema comunităţilor de romi este problema tuturor statelor Uniunii Europene şi nu a unui singur stat! Pentru aceasta, toate ţările membre trebuie sa coopereze pentru că doar lucrând împreună, cu răbdare şi prietenie, putem să avem rezultate în viitor prin implementarea de proiecte concrete în România, care să ducă la integrarea comunităţilor de romi.”

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu