Cuplurile se confruntă în continuare cu importante probleme legale când este vorba de soluționarea litigiilor care se referă la încredințarea copiilor lor, potrivit unui raport al Comisiei Europene (CE), dat publicității marți, la Strasbourg, potrivit Agerpres.

În raport se evidențiază că trebuie făcute strădanii mari pentru a ajuta familiile internaționale să aibă parte de claritate juridică în asemenea situații.

„Într-o familie, separarea părinților este, prin natura ei, întotdeauna dificilă. Atunci când separarea are o dimensiune transfrontalieră, apar dificultăți juridice suplimentare din cauza complexității situației. De aceea, Europa trebuie să dispună de norme adecvate pentru a ajuta cuplurile să se separe cât mai ușor cu putință, în special în cazul în care sunt implicați copii”, a declarat comisarul european pentru justiție, Viviane Reding.

„În UE, normele pentru a stabili competența și a ajuta familiile internaționale sunt în vigoare din anul 2001, dar, după 13 ani, este timpul să îmbunătățim aceste norme. Cetățenii, avocații, judecătorii, autoritățile naționale și ONG-urile interesate — oricine își poate exprima opinia cu privire la tipul de măsuri pe care UE ar trebui să le adopte pentru a face și mai ușoară viața cuplurilor internaționale’, a adăugat oficialul.

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu